Att tänka på när du hyr en lastbil

Att hyra en lastbil kan kännas överväldigande, särskilt om det är första gången du står inför uppgiften. Oavsett om det är för en flytt, ett evenemang eller något annat projekt, finns det några viktiga saker att tänka på. Hos oss på Miles Ahead vill vi ge några grundläggande tips och tricks för att göra det så smidigt som möjligt när du hyr en lastbil från oss.

Välj rätt storlek

När det kommer till lastbilar finns det ingen storlek som passar perfekt till alla. Bedöm därför ditt behov noggrant innan du bokar. Att hyra en för liten lastbil kan betyda flera resor fram och tillbaka, medan en för stor lastbil kan vara svårare att hantera och leda till onödiga kostnader.

Gör dig bekant med lastbilen

Innan du kör iväg, ta några minuter att bekanta dig med lastbilens kontroller. Justera backspeglarna, bekanta dig med blinkers, vindrutetorkare och andra reglage. Kör en kort testrunda på en tom parkeringsplats eller en lugn gata för att känna på bilens storlek och hur den hanteras. Eftersom en lastbil är större och mer otymplig är det därför bra att testköra den innan du ger dig ut i trafiken på riktigt. 

Planera din rutt

Lastbilar är ofta svåra att manövrera på trånga gator eller låga broar och det kan vara svårare att backa jämfört med en mindre personbil. Använd därför en GPS eller karttjänst anpassad för lastbilar eller större fordon för att undvika oväntade hinder på vägen. 

Packa smart

En jämn fördelning av lasten är nyckeln till en säker färd. Se till att tunga objekt placeras längst ner och så nära lastbilens framkant som möjligt. Använd spännband och filtar för att säkra föremål och förhindra att de flyttar sig under tiden du kör.

Tänk på säkerheten

Kom ihåg att lastbilar har längre stoppsträcka än personbilar, särskilt när de är fullastade. Håll ett säkert avstånd till framförvarande fordon, undvik plötsliga rörelser och håll alltid ögonen på vägen. 

Hyr en bra lastbil av oss

Genom att tänka på dessa tips kommer du kunna göra processen så smidig som möjligt när du ska hyra din lastbil. På Miles Ahead kan du hyra en lastbil i flera storlekar, hitta den som passar din flytt bäst. Innan du returnerar lastbilen, se till att den är ren och fri från skräp. Kontrollera att alla personliga tillhörigheter har tagits med och fyll på bränsletank om det krävs enligt avtalet. Kontakta oss idag eller skicka en bokningsförfrågan.