Flytta med en hyrd lastbil – en guide för en smidig flytt

Flyttning kan vara både en spännande och stressande upplevelse. Men med rätt planering och verktyg kan processen bli avsevärt enklare. På Miles Ahead har vi fordon som passar till alla typer av flyttar, oavsett om det är en liten eller större flytt som gäller. Om du äger mycket saker är en av de bästa metoderna för att underlätta flytten att hyra en lastbil, vilket ger dig möjlighet att få plats med det mest och flytta dina tillhörigheter på ett effektivt sätt I den här artikeln ger vi dig lite hjälp på vägen för att göra din flytt med en hyrd lastbil så smidig som möjligt. 

Välj rätt storlek på bilen

Vid en flytt står du inför valet av vilken typ av flyttbil som passar bäst för dina behov. Ett vanligt misstag är att underskatta mängden saker man har och därmed välja en bil som är för liten. Inte nog med att detta kan innebära flera turer mellan gamla och nya bostaden, men det kan också kräva en tidskrävande pussling för att få plats med allt i lastutrymmet. Ironiskt nog kan denna tidsförbrukning och extra bensinkostnad göra att en mindre lastbil, trots lägre hyra, i slutändan blir lika dyr som att hyra en större bil från början. 

Men det är även viktigt att inte gå till överdrift och hyra den största bilen man hittar. Även det kan vara onödigt och inte särskilt kostnadseffektivt om man bara har några få saker att flytta. Nyckeln är att uppskatta mängden av dina tillhörigheter noggrant och sedan välja en bil vars storlek är proportionerlig mot detta. Med rätt val av flyttbil underlättas hela flyttprocessen, och du sparar både tid och pengar.

Packning och organisation

När det är dags att börja packa, se till att införskaffa rätt förpackningsmaterial. Kartonger, bubbelplast, packtejp och märkpennor är några av de nödvändigheter du kommer att behöva. När du packar, var systematisk och gå igenom ett rum i taget och märk varje kartong med dess innehåll samt vilket rum den hör hemma i. 

Miles Ahead – gör din flytt enkel

Genom att följa dessa steg kommer du att vara väl förberedd för din flytt och kunna göra processen så smidig som möjligt. På Miles Ahead kan du hyra lastbilar i olika storlekar, hitta den som passar din flytt bäst. Kontakta oss idag och eller skicka en bokningsförfrågan.