Miles Ahead’s guide till en stressfri flytt

Att flytta kan vara en riktigt stressig upplevelse, men med rätt planering kan det bli en smidig och problemfri process. 

Vi har skapat denna guide för att hjälpa dig att genomföra din flytt utan stress. Följ våra tips och råd för en enklare flyttdag.

Om du behöver pålitlig transport för din flytt i Lund eller Malmö, titta närmare på våra tjänster för att hyra lastbil i Lund eller hyra lastbil i Malmö, perfekt för att hantera allt från små till stora flyttar.

Planera i förväg

Börja med att planera din flytt flera veckor i förväg. Skapa en detaljerad tidslinje med allt som behöver göras, såsom att boka flyttbil och packa dina tillhörigheter.

Gör en lista över allt du äger, i alla fall alla större saker. Detta hjälper dig att avgöra vilken storlek på flyttbil du behöver och även att hålla koll på dina saker under flytten. 

Det är också ett bra tillfälle att rensa ut saker du inte längre behöver.

Boka en bra flyttbil

Miles Ahead erbjuder ett brett utbud av flyttbilar för att passa alla behov, från små skåpbilar för mindre flyttar till större lastbilar. Boka din flyttbil i god tid för att säkerställa att du får rätt fordon på flyttdagen.

Se till att din bokning inkluderar en försäkring som täcker eventuella skador på fordonet eller dina ägodelar under flytten.

Packa smart

Investera i kvalitetsflyttmaterial såsom robusta kartonger, bubbelplast, packtejp och möbelskydd. 

Märk alla kartonger med innehåll och med vilket rum de ska till i ditt nya hem. Detta sparar tid och gör det lättare att packa upp på rätt plats sen.

Undvik att packa allt på en gång. Börja med att packa ner saker du inte använder dagligen några veckor i förväg och lämna det viktigaste till sist. Detta gör processen mindre överväldigande.

På flyttdagen

Ha en klar plan för flyttdagen. Vem gör vad? Vart ska saker gå? En välorganiserad plan minskar stressen och ser till att allt flyter på smidigt.

Packa flyttbilen på ett sätt som maximerar utrymmet och minimerar risken för skador. 

Placera tunga och stora föremål längst bak och i botten och lägg lättare saker ovanpå.

Flyttdagen kan vara lång och ansträngande, så glöm inte att ta regelbundna pauser för att äta och dricka vatten.

Nya hemmet

När du kommer fram till ditt nya hem, packa upp en kartong i taget och börja med det viktigaste. Att ha en ”första dagen”-låda med saker som toalettartiklar, sängkläder och några köksredskap kan göra den första natten mycket bekvämare.

Att flytta behöver inte vara en stressig upplevelse. Planera i förväg, packa smart och följ våra råd för att göra din flyttdag så enkel och problemfri som möjligt.